Kontserdi kava
Ludwig van Beethoven
Viiulikontsert – 2. ja 3. osa


*Eimi Wakui, viiul, (Jaapan/Austria)
*Narva Linna Sümfooniaorkester
Dirigent – Anatoli Štšura
Sergei Rahmaninov:
Klaverikontsert nr 2, 1. osa


*Jelin Lee, viiul, Lõuna-Korea/Austria
*Narva Linna Sümfooniaorkester
Dirigent – Anatoli Štšura

Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Violin Concerto - Parts 2 and 3

*Jelin Lee, viiul, Lõuna-Korea/Austria

*Narva Linna Sümfooniaorkester Dirigent – Anatoli Štšura
Sergei Prokofjev Klaverikontsert nr 3, 1. osa, C-moll



*Hailey Culp, klaver, USA
*Narva Linna Sümfooniaorkester Dirigent – Anatoli Štšura

Alexey Shor
-Klaverikontsert No. 2 - "Minu raamaturiiulilt" - Mikhail Pletnev versioon
-Carpe Diem viiulile ja orkestrile

Solistid:
*Michael Bulychev-Okser, Klaver (USA)
*Miriam Davis, viiul (Suur Britannia)
*Narva Linna Sümfooniaorkester, dirigent Anatoli Štšura


Aleksei Šor sündis 1970. aastal Ukrainas, rändas 1991. aastal Iisraeli ja elab nüüd peamiselt USA-s.

Tema teoseid on esitatud maailma kõige prestiižsemates kontserdisaalides, sealhulgas Wiener Musikverein, Berlin Philharmonie, Carnegie Hall, Kennedy Center (Washington DC), Moskva konservatooriumi Suur Saal, Mariinski Teater (Peterburi), Kreml (Moskva), The Concertgebouw (Amsterdam), Gasteig (München), Wigmore Hall (London), Teatro Argentina (Rooma) ja paljud teised. Kontserte tema muusikaga on näidatud Medici TV-s, Mezzos ja Euronews'is.

Šori muusikat on edastatud Fox Business News'is ja veebisaitidel Bloomberg News, New Yorker, Yahoo ja Huffington Post. Tema balleti "Kristallpalee" avamäng esitati 40. Gramophone Classical Music Awards tseremoonial Londonis. 2018. aastal omistati talle Jerevani riikliku Komitase konservatooriumi audoktori tiitel. 2022. aastal nimetati Aleksei Šor Londoni Yehudi Menuhin Kooli kompositsiooni professoriks.

Šori partituure avaldavad Breitkopf & Härtel, Universal Edition ja Jurgenson. Tema teoste plaate on välja andnud Warner Classics, DECCA, SONY Classics, Naxos, Delos, Berlin Classics ja "Meloodia". Aleksei Šor on Armeenia riikliku sümfooniaorkestri aukomponist.

Maailmakuulsad artistid esitavad Šori muusikat, nende hulgas Behzod Abduraimov, Salvatore Accardo, Ray Chen, Steven Isserlis, Evgeny Kissin, Denis Kozhukhin, Shlomo Mintz, Mikhail Pletnev, Gil Shaham, Yeo Jin Son, Ekvon Sonu, Maxim Vengerov, Nikolai Schneider ja paljud teised.

Aleksei Šor on ka matemaatika doktor (PhD).


F. Mendelssohn-Bartoldy:
-Kontsert d-moll viiulile, klaverile ja orkestrile
Solistid:
*Michael Bulychev-Okser, Klaver (USA)
*Miriam Davis, viiul (Suur Britannia)
*Narva Linna Sümfooniaorkester, dirigent Anatoli Štšura
Kontserdil osalevad:
Eimi Wakui (Japan/Austria)
viiul
Eimi Wakui on Austrias elav jaapani viiuldaja, kes võlub alati publikut oma särava, kristallselge tooni ja energiliste esitustega. Tema esinemised põhinevad ülivirtuoossel tehnikal ning süvaanalüüsil ja teoorial. Tema repertuaar hõlmab laia valikut klassikalist ja kaasaegset muusikat, samuti on ta saavutanud tugeva maine oma kaasaegse muusikaga.

Asta Dora Finnsdottir (Iceland)
klaver
Asta Dora on üliõpilane Norras Barratt Due Muusikainstituudis, õpetaja Marina Pljasova, ja Reykjaviki Muusikakolledžis Islandil, õpetaja Peter Mate. Paljude konkursside võitja:

2022, Bulgaaria, Rahvusvaheline klaverikonkurss SOLINARIA, kategooria A5 (15–19-aastased), I auhind.
2022, Hispaania, WPTA Hispaania IPC, Juuniorid D (14-16-aastased), 2. auhind.
2021, Tšehhimaa, 15. rahvusvaheline klaverikonkursi laureaatide näitus-konkurss 12-18- aastastele, Grand Prix, laureaat.
2021, Island, VIII EPTA pianistide konkurss, 3. rühm (15-18-aastased), I auhind.
2021, Iisrael, 5. Scherzo klaverikonkurss, veebipõhine, Soolo kat. - Edasijõudnud (13-16-aastased), I auhind.
2021, Serbia, VIII rahvusvaheline pianistide konkurss, Smederevo, III kategooria (14-15-aastased), I preemia, laureaat.
2021, Rootsi: Yamaha Pianistide konkurss Malmös, veebipõhine: kat. B: (11-14-aastased), 1. auhind kiitusega ja eriauhind.
2021, Ukraina: XX rahvusvaheline festival-konkurss ja rahvusvaheline noorte etenduskunstide konkurss „Hortõtsia akordid", III kategooria (14-16-aastased). Grand Prix.
Asta Dora on olnud solist järgmistes orkestrites: Islandi Sümfooniaorkester, Ateena Camerata, Barratt Due Sümfooniaorkester ja Ukraina Zaporižžja oblasti Filharmoonia Akadeemiline Sümfooniaorkester. Ta on esinenud festivalidel USA-s (Kolmanda rahvusvahelise juunioride pianistide konkursi ja Van Cliburni festivali artist - juuni 2023), Rumeenias, Saksamaal, Tšehhis, Ukrainas, Soomes, Taanis, Kreekas, Belgias, Norras ja Islandil.


Jelin Lee (Louna-Korea/Austria)
viiul
2019-2023: bakalaureuseõpe Grazi Muusika- ja Etenduskunstide Ülikoolis, õpetaja Boris Kuschnir.
2023. aastast praeguseni: Grazi Muusika- ja Etenduskunstide Ülikooli magistriõpe, õpetaja - Boris Kuschnir.
2022: Förderpreisi auhind Debelli stipendiumi konkursil (Austria), 1. koht ja eriauhind 7. rahvusvahelisel konkursil Nouvelles Etoiles (Prantsusmaa).
2023: Absoluutne 1. koht Philadelphia (Itaalia) rahvusvahelisel muusikakonkursil, 2. koht rahvusvahelisel viiulikonkursil CullerArts (Hispaania), 1. koht GICMC konkursil, 1. koht rahvusvahelisel konkursil Caneres Viinis, 1. koht Philadelphia Paolo Serrao rahvusvahelisel konkursil, eriauhind konkursil Marie Cantagrill (Austria, Prantsusmaa), 1. koht rahvusvahelisel konkursil Citta di Massa (Itaalia), 3. koht Grażyna Bacewiczi rahvusvahelisel viiuldajate konkursil.
2007: Souli sümfooniaorkester (Korea)
Hailey Culp (USA)
klaver
Haley Culp on väljapaistev pianist Atlantast Georgia), kes alustas oma teekonda klaverimaailmas viieaastaselt pr Ping Xue juhendamisel. Sellest ajast on teda autasustatud arvukalt esimeste ja teiste kohtadega erinevatel konkurssidel, sealhulgas Rachel Howardi nimelisel sonaadikonkursil, Bachi teoste konkursil ja Kaguregiooni noorte kunstnike pianistide konkursil. Ta saavutas Gershwini rahvusvahelise muusikakonkursi talendisaadete kategoorias teise koha ja kutsuti esinema ka 2022. aasta Gershwini konkursi kontserdisarjas. On võitnud Muusikapedagoogide Ühenduse osariigi konkursi. Hiljuti, 2022. aastal võitis ta esikoha Georgia Muusikapedagoogide Ühenduse klaveriduode konkursil juunioride sektsioonis.
Miriam Davis
viiul
Miriam Davis on Briti viiuldaja, kes esineb üle maailma nii solisti kui ka kammermuusikuna. Ta on esinenud paljudes kuulsates saalides ja saanud mitmeid auhindu rahvusvahelistel konkurssidel.

Ta teeb koostööd tuntud muusikutega, sealhulgas pianisti Mihhail Bulõtšov-Oksjoriga. Miriam propageerib aktiivselt kaasaegset repertuaari ja spetsialiseerub romantilisele muusikale.

Alates 2017. aastast õppis ta prantsuse viiuldaja Philippe Graffini juures ning lõpetas Londoni Kuningliku Muusikakolledži. 2022. aastal oodatakse kontserte üle kogu Euroopa ja debüütalbumi "Ode to Lost Time" väljaandmist.

Miriam Davis on osalenud maailmakuulsate meistrikursustel ja on pühendunud viiuliõpetaja. Ta asutas ja juhib muusika veebiakadeemiat www.virtualvirtuoso.online.

23-aastaselt sai ta Liverpooli Kuningliku Filharmooniaorkestri esimeseks viiuldajaks ning teeb koostööd erinevate orkestritega. Kontserdihooajal 2023-2024 on kavas esinemised Mihhail Bulõtšov-Oksjeriga Carnegie Hallis ja rahvusvahelistel festivalidel.
Mihhail Bulytšov-Okser
klaver
Michael Bulychev-Okser on silmapaistev Ameerika pianist, helilooja ja produtsent. Ta on auhinnatud tiitliga "Who's Who in Music", ja Bulychev-Okser on esinenud maailma kõige prestiižsematel laval: Carnegie Hall, Merkin Hall New Yorgis, Kennedy Center Washingtonis, La Salle Pleyel Pariisis, Wigmore Hall Londonis, Rahvanihovi saal Moskva konservatooriumis (Venemaa), Eesti teater Tallinnas ja Teatro Sentermex Mehhikos.

Bulychev-Okser korraldab rahvusvahelisi muusikaüritusi kogu maailmas; nende hulgas George Gershwin'i nimeline rahvusvaheline muusika konkurss New Yorgis ja muusikafestival "Klassika embuses" Eestis, Lätis ja Soomes.

Michael on esinenud paljudel prestiižsetel rahvusvahelistel muusikafestivalidel, kontsertsariadel ja foorumitel ning on ka žürii liige rahvusvahelistel konkurssidel Inglismaal, Prantsusmaal, Saksamaal, Mehhikos, Iisraelis, Eestis, Gruusias, Ukrainas, Austrias, Soomes, Lõuna-Koreas, Hiinas, Serbias, Singapuris ja USA-s. 2022. aastal esitas Mihhail Bulychev-Okser Mendelssohni Kahekordse kontserdi koos Iisraeli viiuldaja virtuoos Shlomo Mintziga.

Michael Bulychev-Okser on klaveri ja kammeransamblite professor Lucy Moses koolis Kaufmani keskuses New Yorgis ning samuti klaveri professor Long Islandi konservatooriumis.



Anatoli Štšura, dirigent, Eesti
Anatoli Štšura lõpetas Valgevene Riikliku Konservatooriumi kompositsiooniteaduskonna professor Jevgeni Glebovi klassi. Alfred Schnittke soovitusel võeti ta 1990. aastal NSVL-i Heliloojate Liidu koosseisu.

1994. aastal pani ta Narva Muusikakooli õpetajate ja vilistlaste kammeransambli põhjal kokku sümfooniaorkestri, mida juhib praeguseni. 1998. aasta veebruaris anti orkestrile Narva linnavolikogu otsusega linnaorkestri staatus. Orkestri moodustamise eest andis Eesti Vabariigi valitsus Anatoli Štšurale Eesti kodakondsuse eriliste teenete eest.

Anatoli Štšura algatusel ja orkestri osalusel on ellu viidud sellised kultuuriprojektid nagu Jevgeni Mravinski nimeline rahvusvaheline muusikafestival ja vabariiklik noorte pianistide instrumentaalkontserdi konkurss, lisaks on korraldatud avalikke vabaõhu- ja heategevuskontserte.

A. Štšura on andnud külaliskontserte Venemaal, Soomes, Poolas, Saksamaal ja Lätis. Saanud Kultuurkapitali preemia klassikalise muusika populariseerimise eest. Ida-Virumaa Kultuuripärli preemia laureaat. 2008. aasta veebruaris sai A. Štšura Eesti Vabariigi presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi. 2016. aastal anti Anatoli Štšurale Narva linnavolikogu otsusega Narva linna aukodaniku tiitel.
Narva linna sümfooniaorkester
Narva linna sümfooniaorkester moodustati 1994. aasta novembris instrumentaalansambli põhjal, mille koosseisus mängisid Narva muusikakooli õpetajad ja vilistlased. Orkestrit asus juhtima Valgevene riikliku konservatooriumi heliloominguteaduskonna vilistlane ja Venemaa heliloojate liidu liige Anatoli Štšura, kes on tänaseni orkestri kunstiline juht ja peadirigent. Orkester on osalenud mitmes rahvusvahelises projektis: muusikafestival „Tubin ja tema aeg", rahvusvaheline Jevgeni Mravinski nimeline muusikafestival, Chopini konkurss, rahvusvaheline laulu- ja tantsupidu „Slaavi pärg".
Orkester on andnud külalisetendusi Venemaal, Lätis, Valgevenes, Soomes, Poolas ja Saksmaal.
Piletid
Need, kes on juba meie kontsertidel käinud, on märganud, et pileti hind ei ole püsiv, vaid muutub pidevalt. Kuid põhimõte on lihtne: mida varem pileti ostate, seda soodsam see teile tuleb.

Pileti hind tõuseb tavaliselt iga kahe või kolme päeva järel, sarnaselt lennupiletitega: mida lähemal ürituse kuupäevale ostetakse, seda kallimaks see läheb.
07.04.2024 19:00 Estonia kontserdisaal, Tallinn
Kontaktandmed
aleksei.bljahhin@gmail.com
+372 5142 537
https://www.facebook.com/bljahhinaleksei
  • Aleksei Bljahhin